Menu 

Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Shqipëria merr mandatin e dytë të presidencës në Komitetin e Zgjeruar për Tarifat e Korridoreve Ajrore në EUROCONTROL

Shqipëria mban për dy vitet e ardhshme karrigen presidenciale në Komitetin e Zgjeruar për Tarifat e Korridoreve Ajrore në EUROCONTROL. Presidenti i këtij Komiteti, i cili u zgjodh gjatë
Më shumë

Aprovohet në EUROCONTROL Unit Rate 2018 për Shqipërinë

Sot, në ditën e parë të Sesionit 109 të Komitetit të Zgjeruar për Tarifat e Korridoreve Ajrore, i cili zhvillohet në EUROCONTROL, më 22-23 nëntor 2017, u aprovua me sukses dhe pa asnjë
Më shumë

ALBCONTROL dhe Entry Point North, bashkëpunim i frutshëm dhe afatgjatë

  Nënshkruhet kontrata e re bashkëpunimit mes ALBCONTROL dhe EPN për Instruktorët e Trajnimit në Vendin e Punës (ITVP). Kjo kontratë vjen pas përfundimit me sukses të projekteve të
Më shumë

ALBCONTROL, një shembull i konsoliduar i politikave të reja të Qeverisë Shqiptare

Në përputhje me orientimet e reja dhe synimin e Qeverisë Shqiptare për institucione me standarte të larta dhe konkuruese, ALBCONTROL është një realitet i prekshëm i  plotësimit të këtyr
Më shumë

Foto e ditës – ACC Tirana

Pamje nga ACC Tirana në ALBCONTROL janë hedhur sot në faqen “Air Traffic Controllers Around the World”, faqe që vizitohet nga mijëra ATCO anembanë botës, në të cilën publikohen arritjet
Më shumë

Dhurim gjaku në ndihmë të fëmijëve talasemikë

ALBCONTROL, edhe për këtë vit, u angazhua maksimalisht në fushatën sensibilizuese të Kryqit të Kuq të dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë, si dhe mbledhjes së fondeve për 200 fëmi
Më shumë

ALBCONTROL në Panairin “Work & Study 2017”

Në datat 18-20 maj 2017 ALBCONTROL mori pjesë në Panairin “Work and Study 2017”, të organizuar nga Dhoma e Tregtisë Industrisë Tiranë, në parneritet me Bashkinë e Tiranës dhe Ministrinë
Më shumë

Takimi i Bashkëpunimit Rajonal, Tiranë, 17-18 maj 2017

Në datat 17 dhe 18 Maj 2017, ALBCONTROL organizoi në Tiranë “Takimin e Bashkëpunimit Rajonal”, ku morën pjesë ANSP të vendeve të Evropës Juglindore. Takimi u ndërmjetësua nga CANSO, si
Më shumë

Vizitë në ALBCONTROL e Atasheve Ushtarakë të Huaj të akredituar në Tiranë

  Në datën 28 Prill 2017, në kuadër të aktivitetit të Ministrisë së Mbrojtjes me Atashetë Ushtarakë të Huaj të akredituar në Tiranë, u krye një vizitë informuese në mjediset ALBCON
Më shumë

Before & After

Që prej vitit 2013, ALBCONTROL ka kryer ndryshime rrënjësore, bazuar në investime teknologjike, sisteme e pajisje, studime mbi metodat dhe konceptet e operimit, mirëmbajtjes e përmirësi
Më shumë