Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Dhuro gjak – Shpëto një jetë

Stafi i ALBCONTROL tregoi edhe një herë solidaritet duke ju përgjigjur kërkesës së Qendrës Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut për të dhuruar gjak në fushatën “Mjaftojnë vetëm 10 minut
Më shumë

Albcontrol bëhët pjesë e programit të SECSI Free route area

  Hapësira për fluturime pa rrugë ajrore (Free Route Airspace, FRA) është një vëllim i përcaktuar i hapësirës ajrore në të cilin përdoruesit mund të planifikojnë fluturimet e tyre
Më shumë

Nënshkrimi i kontratës NewPENS

Në vijim të një bashkëpunimi të frytshëm, EUROCONTROL dhe dyzet e një partnerë të industrisë, kryesisht ofrues të shërbimeve të lundrimit ajror (ANSP), firmosën në 17 Prill 2018, një ko
Më shumë

Riorganizimi i strukturës së hapësirës ajrore midis Shqipërisë dhe Greqisë

Në datën 30 Janar 2018 u zhvillua në Athinë, në ambientet e ofruesit të shërbimeve të trafikut ajror Grek, HCAA, takimi dypalësh me ALBCONTROL, Air Navigation Services of Albania. Gjatë
Më shumë

ALBCONTROL pret Drejtorët e Përgjithshëm të Autoriteteve të Aviacionit Civil në rajon

ALBCONTROL pati kënaqësinë të presë sot, më datë 11 Janar 2018, krerët e  Autoriteteve të Aviacionit Civil në rajon,  të cilët ndodhen në një vizitë zyrtare në Shqipëri. Znj. Belinda Ba
Më shumë

Vizitë e Ministrit Gjiknuri në ALBCONTROL pas përfundimit të investimit 4 vjeçar për Tirana Tower

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, z. Damian Gjiknuri inspektoi sot investimet e kryera në Agjencinë e Kontrollit të Trafikut Ajror, ALBCONTROL. Gjatë  katërvjeçarit të fundit, K
Më shumë

Shqipëria merr mandatin e dytë të presidencës në Komitetin e Zgjeruar për Tarifat e Korridoreve Ajrore në EUROCONTROL

Shqipëria mban për dy vitet e ardhshme karrigen presidenciale në Komitetin e Zgjeruar për Tarifat e Korridoreve Ajrore në EUROCONTROL. Presidenti i këtij Komiteti, i cili u zgjodh gjatë
Më shumë

Aprovohet në EUROCONTROL Unit Rate 2018 për Shqipërinë

Sot, në ditën e parë të Sesionit 109 të Komitetit të Zgjeruar për Tarifat e Korridoreve Ajrore, i cili zhvillohet në EUROCONTROL, më 22-23 nëntor 2017, u aprovua me sukses dhe pa asnjë
Më shumë

ALBCONTROL dhe Entry Point North, bashkëpunim i frutshëm dhe afatgjatë

  Nënshkruhet kontrata e re bashkëpunimit mes ALBCONTROL dhe EPN për Instruktorët e Trajnimit në Vendin e Punës (ITVP). Kjo kontratë vjen pas përfundimit me sukses të projekteve të
Më shumë

ALBCONTROL, një shembull i konsoliduar i politikave të reja të Qeverisë Shqiptare

Në përputhje me orientimet e reja dhe synimin e Qeverisë Shqiptare për institucione me standarte të larta dhe konkuruese, ALBCONTROL është një realitet i prekshëm i  plotësimit të këtyr
Më shumë