Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Foto e ditës – ACC Tirana

Pamje nga ACC Tirana në ALBCONTROL janë hedhur sot në faqen “Air Traffic Controllers Around the World”, faqe që vizitohet nga mijëra ATCO anembanë botës, në të cilën publikohen arritjet
Më shumë

Dhurim gjaku në ndihmë të fëmijëve talasemikë

ALBCONTROL, edhe për këtë vit, u angazhua maksimalisht në fushatën sensibilizuese të Kryqit të Kuq të dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë, si dhe mbledhjes së fondeve për 200 fëmi
Më shumë

ALBCONTROL në Panairin “Work & Study 2017”

Në datat 18-20 maj 2017 ALBCONTROL mori pjesë në Panairin “Work and Study 2017”, të organizuar nga Dhoma e Tregtisë Industrisë Tiranë, në parneritet me Bashkinë e Tiranës dhe Ministrinë
Më shumë

Takimi i Bashkëpunimit Rajonal, Tiranë, 17-18 maj 2017

Në datat 17 dhe 18 Maj 2017, ALBCONTROL organizoi në Tiranë “Takimin e Bashkëpunimit Rajonal”, ku morën pjesë ANSP të vendeve të Evropës Juglindore. Takimi u ndërmjetësua nga CANSO, si
Më shumë

Vizitë në ALBCONTROL e Atasheve Ushtarakë të Huaj të akredituar në Tiranë

  Në datën 28 Prill 2017, në kuadër të aktivitetit të Ministrisë së Mbrojtjes me Atashetë Ushtarakë të Huaj të akredituar në Tiranë, u krye një vizitë informuese në mjediset ALBCON
Më shumë

Before & After

Që prej vitit 2013, ALBCONTROL ka kryer ndryshime rrënjësore, bazuar në investime teknologjike, sisteme e pajisje, studime mbi metodat dhe konceptet e operimit, mirëmbajtjes e përmirësi
Më shumë

ALBCONTROL i bashkohet Projektit BEYOND | 09.12.2016

Projekti BEYOND është pjesë e projekteve Europiane H2020, të financuara nga Komisioni Europian, të menaxhuara nga Agjencia Europiane e GNSS (GSA), dhe ofron mundësi për zhvillimin e apl
Më shumë

Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt
Më shumë

ALBCONTROL instalon Sistemin e Menaxhimit në Distancë të Sipërfaqes | 24.05.2016

Sistemi i Menaxhimit në Distancë të Sipërfaqes (RSMS), i instaluar së fundmi nga ALBCONTROL, ofron pamje në kohë reale të lëvizjeve në zonën e manovrimit dhe jashtë saj, mundësinë e kon
Më shumë

ALBCONTROL u përzgjodh si pritësi i takimit të rradhës për ELPAC për vitin 2016. | 24.05.2016

Ky takim u zhvillua në datën 20 Prill dhe morën pjesë rreth njëzet përfaqësues nga shtete të ndryshme, anëtare të EUROCONTROL, përfaqësues nga ANSP, apo institucione të tjera ndërkombët
Më shumë