Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Dita e Shqipërisë në EUROCONTROL 1 Prill 2015

Më datë 1 prill 2015, u organizua “Dita e Shqipërisë”, me rastin e 13 vjetorit të antarësimit të Shqipërisë në EUROCONTROL, Organizata Evropiane për Sigurinë e Lundrimit Ajror. Ky aktiv
Më shumë

Vende të Lira Pune

  Specialist i Sigurisë Kibernetike
Më shumë

Certifikimi

ALBCONTROL është Ofruesi i Shërbimeve të Navigimit Ajror në Republikën e Shqipërisë, i Certifikuar në datën 21 janar 2016 nga Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar, në përputhje me Nen
Më shumë

Raport Vjetor

  Raporti Vjetor 2021   Download Raporti Vjetor 2022Download      
Më shumë

ALBCONTROL dhe EUROCONTROL nënshkruajnë Marrëveshjen dypalëshe mbi Tarifat e Shërbimeve Terminale | 25.01.2016

Drejtoresha e Përgjithshme ALBCONTROL, znj. Belinda Balluku, dhe z. Frank Brenner, Drejtor i Përgjithshëm EUROCONTROL kanë nënshkruar më datë 23 Dhjetor 2015 Marrëveshjen dypalëshe mbi
Më shumë

Z. Maksim Et’hemaj, Drejtor i Divizionit Teknik në ALBCONTROL, zgjidhet Nënkryetar i Bordit Ekzekutiv të NewPENS. | 20.01.2016

Drejtues të lartë të ALBCONTROL morën pjesë në takimin e organizuar më 14 janar 2016 nga EUROCONTROL mbi hapat e ndërmarra për implementimin e projektit NewPENS, i cili do të sigurojë n
Më shumë

Konsola e re e Supervizorit | 29.07.2015

Në sallën e kontrollit të trafikut ajror të ALBCONTROL është implementuar Konsola e re e Supervizorit, e cila do të jetë e lidhur edhe me sistemet e tjera të operimit, duke bërë të mund
Më shumë

CRS/PRS (Centralized Rostering System) dhe (Personal Rostering System) | 23.07.2015

Sistemi i rosterit qendror dhe i personalizuar, futur në funksion në ALBCONTROL në mars  të këtij viti, konsiston në përgatitjen e turnit mujor për të gjithë sektorët operacionalë si AC
Më shumë

Sistem i ri i pasqyrimit të informacionit | 23.07.2015

IDS (Information Display System) është një  mundësi e re pasqyrimi online dhe në kohë i të gjitha informacioneve të rëndësishme të ALBCONTROL, kryesisht ato operacionale dhe teknike.  E
Më shumë

Stafi i divizionit Teknik përfundon me sukses trajnimin ATSEP | 23.07.2015

Përfundoi me sukses trajnimi kualifikues i stafit teknik ATSEP (Air Traffic Safety Electronic Personel) në Akademinë “Entry Point North”. Ky trajnim u krye në përputhje me kërkesat euro
Më shumë