Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Politika Mjedisore

Politika e Menaxhimit të Mjedisit të ALBCONTROL lind drejtpërdrejt nga Konventa e rishikuar dhe lançimi i Strategjisë ATM për vitet 2000+: “Për të arritur harmonizimin dhe integri
Më shumë

ALBCONTROL Halloween Party

Në datë 31 Tetor 2014 ALBCONTROL organizoi Halloween Party duke çelur kështu sezonin festiv të fundvitit për personelin e shoqërisë. Në dekorin përrallor me elementë tipikë të festës, f
Më shumë

Vizitë e Drejtorit të Përgjithshëm të EUROCONTROL, Z. Frank Brenner, në Shqipëri më 22-23 Korrik 2014 | 24.10.2014

Z. Frank Brenner, Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Evropiane për Sigurinë e Fluturimeve Ajrore, zhvilloi një vizitë pune 2 ditore në Shqipëri, në kuadër të presidencës së rradhës t
Më shumë

Dhurim gjaku në ndihmë të fëmijëve talasemike 27 Qershor 2014 | 31.07.2014

Pas ndihmës për fëmijët e ngujuar në veri të vendit dhe dhuratave të shpërndara për pacientët e vegjël të Pediatrisë, ALBCONTROL i është përgjigjur pozitivisht kërkesës së Kryqit të Kuq
Më shumë

Albanian Cap Project (ACP) | 31.07.2014

ALBCONTROL i është bashkuar projektit Albanian Cap Project (ACP)  “250 kg tapa për një karrige me rrota”; 2 kuti plexy-glass janë vendosur, njëra pranë hyrjes kryesore të ndërtesës së A
Më shumë

Rifreskimi i emergjencave | 31.07.2014

Prej datës 09.06.2014, në zbatim të Udhëzimit Nr 117/2012, të Ministrit të Transporteve dhe Infrastrukturës, ALBCONTROL ka filluar kurset e rifreskimit të njohurive për raste emergjenca
Më shumë

Mbi procesin e përmirësimit të Kulturës “Safety” | 31.07.2014

Safety është prioritet në shërbimin e trafikut ajror dhe mbi këtë bazë ALBCONTROL i kushton vëmendje të veçantë rritjes së kulturës Safety në stafin operacional. Për këtë qëllim, është
Më shumë

Monitorimi i Fluksit | 31.07.2014

Prej datës 1 Qershor 2014 në Qendrën e Trafikut Ajror ALBCONTROL (ACC Tirana), ka filluar aplikimi i monitorimit të fluksit të trafikut ajror duke përdorur një nga mjetet më të fundit p
Më shumë

“CANSO Global ATM Industria e Menaxhimit të Trafikut Ajror përqafon të ardhmen e CANSO-s” | 31.07.2014

Përfaqësues të ALBCONTROL morën pjesë këtë javë, së bashku me mbi 250 delegatë nga kompanitë që ofrojnë shërbimet e navigimit dhe kontrollit të trafikut ajror nëpër botë, në Samitin “Ca
Më shumë

Fjala e Drejtorit të Përgjithshëm

Të nderuar kolegë, Të jesh pjesë aktive e  ALBCONTROL, Air Navigation Services of Albania, është krenari dhe përgjegjësi e madhe njëkohësisht, është detyrim për përgjegjshmëri individua
Më shumë