Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Date 02-03-2024

  -TITLE National Use Plan -PART -NUM 001 -LASTNUM 001 -UNIT LAAAZAMC -MESVALPERIOD 202403020600 202403030600 -FILTIM 270747 -BEGIN LACDR -END LACDR -BEGIN LCATSRTE -END LCATSRTE -
Më shumë

ALBCONTROL DHE ASHNA NËNSHKRUAJNË LETËR MARRËVESHJE PËR HAPJEN E KORRIDORIT AJROR SHQIPËRI – KOSOVË

Shqipëria, si vend i rajonit dhe anëtar i NATO-s ka dhënë kontributin e vet të vazhdueshëm në kuadër të NATO BANM në normalizimin e hapësirës ajrore të Ballkanit, me theks të veçantë &#
Më shumë

Plani Ditor i Shfrytëzimit të Hapësirës

  Data 28-02-2024 Data 29-02-2024 Data 01-03-2024 Data 02-03-2024 Data 03-03-2024 Data 04-03-2024 Data 05-03-2024 Data 06-03-2024
Më shumë

Dokumentacion AMC

ASM Handbook Download  
Më shumë

AMC

Dokumentacion Plani Ditor i Shfrytëzimit të Hapësirës
Më shumë

ALBCONTROL solidarizohet me të prekurit nga tërmeti i 26 Nëntorit

Mëngjesin e herët të datës 26 Nëntor, një tërmet me intensitet të lartë tronditi qytetin e Durrësit, kryeqytetin e Shqipërisë, si dhe zonat përreth ku shoqëria jonë ushtron aktivitetin
Më shumë

“ALBCONTROL” FINANCON RIKONSTRUKSIONIN E URGJENCES SË SPITALIT FRANCEZ

ALBCONTROL SHA., në vijim të një tradite disa vjeçare bashkëpunimi i është përgjigjur kërkesës nga Drejtoria e Përgjithshme e QSUT-së për mbështetje në rikonstruksionin e ambienteve të
Më shumë

Dhuro gjak – Shpëto një jetë

Kultura e dhurimit të gjakut, tashmë traditë në ALBCONTROL, edhe këtë vit bëri që kompania jonë të sensibilizohej maksimalisht në 2 fushata bamirësie, atë të dhurimit të gjakut për fëmi
Më shumë

Albcontrol uron Gëzuar Vitin e Ri 2019!

Në përgjigje të detyrimit moral, etik dhe njerëzor për të vepruar në të mirën e shoqërisë, ALBCONTROL shpërndau më dt. 27 dhjetor 2018, ndihmat që si çdo vit në këtë sezon festash u dhu
Më shumë