Mirësevini

ALBCONTROL është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit,Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.

ALBCONTROL u krijua si ndërmarrje shtetërore në vitin 1992 dhe, në 3 shkurt 1999, u transformua në shoqëri aksionare, e quajtur Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror. ALBCONTROL menaxhon dhe kontrollon hapësirën ajrore Shqiptare (FIR), në përputhje me standartet ndërkombëtare të lundrimit ajror.

Që prej vitit 2003, ALBCONTROL është anëtare e EUROCONTROL. Në vitin 2009 u anëtarësua në CANSO Global (Civil Air Navigation Services Organization) dhe, që prej janarit të vitit 2016, është anëtare me të drejta të plota e CANSO Europe Region.

Comment are off

Albcontrol bëhët pjesë e programit të SECSI Free route area

  Hapësira për fluturime pa rrugë ajrore (Free Route Airspace, FRA) është një vëllim i përcaktuar i hapësirës ajrore në të cilin përdoruesit mund të planifikojnë fluturimet e tyre
Më shumë
Comment are off

Dhuro gjak – Shpëto një jetë

  ALBCONTROL i është përgjigjur pozitivisht edhe këtë vit kërkesës së bërë nga Kryqi i Kuq Shqiptar për Dhurimin Vullnetar të gjakut për fëmijët talasemikë. Stafi ynë tregoi edhe n
Më shumë
Comment are off

Sezoni Veror me Kapacitet të lartë Operimesh

  Pas një viti të vështirë 2020, ku i gjithë aviacioni, si pjesa tjetër e botës u prek nga pandemia, operimet janë kthyer në normalitet dhe po punohet për të përballuar me sukses f
Më shumë
Comment are off

Deklaratë për shtyp

Në takimin e fundit mes Drejtuesve të ALBCONTROL dhe kontrollorëve, është prezantuar një plan i plotë dhe i detajuar, i cili përfshin një skemë proporcionale dhe progresive të rritjes s
Më shumë
Comment are off

Ankand

Zhvillohet ankandi sipas njoftimit të APP dhe materialeve bashkëngjitur. Materialet e Ankandit
Më shumë
Comment are off

ALBCONTROL DHE ASHNA NËNSHKRUAJNË LETËR MARRËVESHJE PËR HAPJEN E KORRIDORIT AJROR SHQIPËRI – KOSOVË

Shqipëria, si vend i rajonit dhe anëtar i NATO-s ka dhënë kontributin e vet të vazhdueshëm në kuadër të NATO BANM në normalizimin e hapësirës ajrore të Ballkanit, me theks të veçantë &#
Më shumë
Comment are off

ALBCONTROL solidarizohet me të prekurit nga tërmeti i 26 Nëntorit

Mëngjesin e herët të datës 26 Nëntor, një tërmet me intensitet të lartë tronditi qytetin e Durrësit, kryeqytetin e Shqipërisë, si dhe zonat përreth ku shoqëria jonë ushtron aktivitetin
Më shumë
Comment are off

“ALBCONTROL” FINANCON RIKONSTRUKSIONIN E URGJENCES SË SPITALIT FRANCEZ

ALBCONTROL SHA., në vijim të një tradite disa vjeçare bashkëpunimi i është përgjigjur kërkesës nga Drejtoria e Përgjithshme e QSUT-së për mbështetje në rikonstruksionin e ambienteve të
Më shumë
Comment are off

Dhuro gjak – Shpëto një jetë

Kultura e dhurimit të gjakut, tashmë traditë në ALBCONTROL, edhe këtë vit bëri që kompania jonë të sensibilizohej maksimalisht në 2 fushata bamirësie, atë të dhurimit të gjakut për fëmi
Më shumë